Radonkorjaukset

Radon ja kiinteistökaupat

Oletko suunnitellut pientalosi / kiinteistösi myyntiä? Muista radon.

Kun radonarvot sisäilmassa ovat kunnossa, niin silloin kiinteistön myyjän ja ostajan on turvallista tehdä kiinteistökauppaa.

Kiinteistön myyjän on näin ollen järkevää ja taloudellista tehdä radonkorjaus ennen kiinteistön myyntiä ja ostajalla turvallinen terveellinen sisäilma uudessa tulevassa kodissaan.

Kiinteistön ostaja voi myös vaatia talokauppojen ehdoksi radonkartoituksen kiinteistöstä.

Pikamittauksella (yhdestä-kolmeen vuorokautta) nähdään heti suunta missä radonarvot ovat. Pitkiä 3kk radonmittausjaksoja mittauspurkeilla ei välttämättä tarvita.

Jos mittauskauden (talvikuukaudet) ulkopuolella eli kevät, kesä ja syksy, löytyy radonia sisäilmasta yli sallitun, (200Bq uudemmat kiinteistöt ja yli 300Bq ennen v.2000 rakennetut) niin se tarkoittaa sitä, että talvella radonia on sisäilmassa moninketaisesti. Tällöin on järkevää ryhtyä toimenpiteisiin.

Jos asia askarruttaa niin pyydä meidät käymään ilmaiselle radonkorjaus arviokäynnille.

BlueForServices – Puhtaamman sisäilman asialla.

Mitä Radon on?

Radon on väritön ja hajuton jalokaasu. Radonia esiintyy Suomen maaperässä, josta sitä saattaa kulkeutua talojen huoneilmaan lattiassa olevien halkeamien tai rakojen kautta. Pieninä määrinä Radon ei ole ihmisille vaarallista, mutta pitoisuuden noustessa kasvavat riskit huomattavasti. Turvallinen raja oleskella on alle 200  Bq/m³ (becquereleja kuutiometrissä ilmaa). Tästä johtuen vuoden 2ooo jälkeen rakennetuille kiinteistöille onkin asetettu raja, jossa Radonpitoisuus ei saa nousta tämän rajan yli.

Mikäli Radonia esiintyy 200 -300 Bq/m³, suositellaan kohdetta korjattavan esimerkiksi ilmanvaihtoa tehostamalla. Mikäli pitoisuus nousee yli 300 Bq/m³, on ryhdyttävä laajempiin korjaustoimenpiteisiin. Tällaisissa pitoisuuksissa pitkäaikainen oleskelu ei ole suositeltavaa Radonin aiheuttaman syöpäriskin vuoksi. Suomessa sairastuu vuosittain 300 henkilöä syöpään Radonin aiheuttaman altistumisen vuoksi.

Miten Radonkorjauksia tehdään?

Radonpitoisuudet ovat Suomessa suurimmillaan Uudellamaalla, Keski- ja Itä-uudellamaalla sekä Kantahämeessä. Mikäli asut riskialueella, on ensimmäinen ja tärkein asia Radonpitoisuuden mittaus. BlueForServices suorittaa mittauksia pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa. Toimitamme myös mittareita, lista tilattavista Radonmittareista löytyy alempana tältä sivulta.

Radonkorjauksien työmäärä ja hinnat riippuvat aina kohteesta. Jos huoneilmassa on radonpitoisuutta pieniä määriä, korjauksia tehdään ilmanvaihdon säädöillä ja tehostuksilla sekä tiivistämällä lattioita. Suuremmissa pitoisuuksissa voidaan tehdä imupistekorjauksia, jotka vaativat hieman suuremman työmäärän.

Imupistekorjauksessa sokkelista mennään alapohjaan radonputkella. Talon ulkopuolelle asennetaan imuri, joka imee alipaineella radonia pois alapohjasta.

Toinen vaihtoehto imupistekorjaukseen on tekniikka, jossa lattiasta mennään vesikatolle radonputkella, jonne asennetaan huippuimuri.

Ota meihin yhteyttä, niin tulemme kartoittamaan kohteen ja teemme tarjouksen tehtävästä työstä.

Radonkartoituksesta laaditaan aina asiantuntijan kirjallinen dokumentti asiakkaalle.

Palveluitamme

Radonkartoitus

Radonmittaus

Radonkorjaus

Kysy lisää palveluistamme asiantuntijoiltamme.

Myytävät tuotteet

Nyt luotettavat Airthings -radonmittarit kampanjahintaan:

Airthings / Corentium Home.

Hinta 279,00 € + alv 24%

Airthings / Corentium Pro 2

Hinta: 1270,00 € + alv 24%

Lataa esite Airthings Corentium-mittareista tästä.

Airthings Wave

Hinta: 235€ + alv 24%

Lataa esite Airthings Wave -mittareista tästä.

Kysy lisää tuotteista asiantuntijoiltamme tai tilaa alla olevalla lomakkeella.

Tilaa tuote tästä

  [recaptcha]

  Tuote
  RadonmittausRadonkartoitusRadonkorjausAirthings Corentium Home 279,00 €Airthings Corentium Pro 2 1270,00 €Airthings Wave 235,00 €

  Lue ja hyväksy Toimitusehdot ennen lomakkeen täyttämistä.

  Olen lukenut ja hyväksynyt toimitusehdot *

  [recaptcha]

  Radonpitoisuuden keskiarvo kunnittain

  Lähde: STUK